Dýňová polévka s pomerančem a lyofilizovaným Kampotským pepřem
Ingredience
- 1 středně velká dýně
- 1 větší mrkev
- 1 stroužek česneku
- 1 l vody
- kousek zázvoru
- sůl
- lyofilizovaný Kampotský pepř
- smetana
- šťáva z půlky pomeranče

Postup
1. Dýni umyjeme, nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i mrkev.
2. Všechno dáme na plech společně se stroužkem česneku, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě, dokud zelenina nezměkne.
3. Poté ji přesuneme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do úplného změknutí.
4. Ke konci vaření přidáme najemno nastrouhaný zázvor a necháme ještě krátce provařit.
5. Přilijeme šťávu z půlky pomeranče a rozmixujeme dohladka.
6. Nakonec vmícháme smetanu (nebo kokosové mléko) a dochutíme solí a pepřem.