Dýňová polévka s pomerančem a lyofilizovaným Kampotským pepřem

Ingredience

  • 1 středně velká dýně
  • 1 větší mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1 l vody
  • kousek zázvoru
  • sůl
  • lyofilizovaný Kampotský pepř
  • smetana 
  • šťáva z půlky pomeranče 

Postup

1. Dýni umyjeme, nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i mrkev.

2. Všechno dáme na plech společně se stroužkem česneku, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě, dokud zelenina nezměkne.

3. Poté ji přesuneme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do úplného změknutí.

4. Ke konci vaření přidáme najemno nastrouhaný zázvor a necháme ještě krátce provařit.

5. Přilijeme šťávu z půlky pomeranče a rozmixujeme dohladka.

6. Nakonec vmícháme smetanu (nebo kokosové mléko) a dochutíme solí a pepřem.