FinaMill

Daveův legendární burger

FinaMill

Daveův legendární burger

Takhle jednoduše proměníš obyčejný burger v zážitek, o kterém budou kamarádi mluvit ještě příští víkend. Minimum surovin, maximum chuti. Ingredience  450 g mletého hovězího masa (80 % libové) 1 lžička pasty z ančoviček nebo 1 lžíce worcesterské omáčky Čerstvě mletý černý Kampotský pepř podle chuti (nejlépe z FinaMill Pepper Pod) 1 lžíce mletého sušeného česneku (FinaMill Everyday Pod) 1 lžička mletého nového koření (FinaMill Dried Herbs+ Pod) 1 lžička mletého sušeného zázvoru (FinaMill Everyday Pod) Sůl dle chuti nebo ½ lžíce (FinaMill Everyday Pod) Postup Všechny ingredience dej do mísy a dobře promíchej. Z hmoty vytvaruj klasické burgery o tloušťce asi 2 cm. Griluj (nebo opékej na pánvi) tak dlouho, dokud nedosáhneš požadovaného stupně propečení – rare, medium, nebo pořádně propečený, jak to máš rád/a.
Pečená cherry rajčátka s křupavou slupkou

FinaMill

Pečená cherry rajčátka s křupavou slupkou

Ingredience (na 1 plech) 1 kelímek cherry rajčátek (cca 250 g) Extra panenský olivový olej Italské koření (viz níže), nejlépe čerstvě umleté z FinaMill Dried Herbs+ Sušený česnek – nejlépe čerstvě namletý z FinaMill Everyday Pod Sůl – čerstvě mletá Bílý Kampotský pepř – čerstvě mletý z FinaMill Pepper Pod   Domácí italské koření (směs do mlýnku) 1 lžíce sušené bazalky 1 lžíce sušeného tymiánu 1 lžíce sušeného rozmarýnu 1 lžíce sušené majoránky 1 lžíce sušené petrželky 2 lžíce sušeného oregana 1 lžička chilli vloček (volitelné – jen pokud máš rád/a říz) Postup:Všechny sušené bylinky smíchej v misce. Nasyp směs do FinaMill mlýnku (modul Dried Herbs+) a namelej přímo na rajčata. Postup – Pečená cherry rajčátka Předehřej troubu na 220 °C. Rajčátka dej do zapékací mísy nebo na plech. Pokapej je olivovým olejem. Namel na ně italské koření, česnek, sůl a Kampotský pepř. Vše důkladně promíchej, aby byla rajčátka rovnoměrně obalená. Peč 15 minut v horní třetině trouby. Zapni gril (broiler) a nech rajčata lehce připálit, dokud nezačnou mít černé puchýřky – ale hlídej je, ať se nespálí. Podávej s těstovinami, rýží, nebo jen tak na chlebu. Nezapomeň použít i šťávu, která zůstane na dně pekáče – to je zlato.
Jednoduchá večeře z jednoho plechu: Kuřecí stehna s javorovo-hořčičnou marinádou

FinaMill

Jednoduchá večeře z jednoho plechu: Kuřecí stehna s javorovo-hořčičnou marinádou

Ingredience  60 ml čistého javorového sirupu z Kanady 2 lžíce pikantní hnědé hořčice 2 lžíce rozpuštěného másla 1 lžička sladké papriky 8 vykostěných kuřecích stehen bez kůže (cca 700 g) 450 g malých červených brambor, rozpůlených 450 g mrkve, oloupané a nakrájené na šikmé plátky (cca 1,5 cm) 1 cibule, nakrájená (asi 1 hrnek) 1/2 lžičky sušeného česneku (drceného nebo mletého – ideálně čerstvě umletého ve FinaMill) Sůl dle chuti (ideálně čerstvě mletá) Čerstvě mletý černý Kampotský pepř  1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu Postup Předehřejte troubu na 220 °C. V misce smíchejte javorový sirup, hořčici, máslo, papriku, česnek, sůl a pepř. Kuřecí stehna rozložte doprostřed velkého plechu a potřete je 2 lžícemi javorové směsi. V míse smíchejte brambory, mrkev a cibuli se zbylou javorovou marinádou, dokud nebudou rovnoměrně obalené. Zeleninu rozložte po stranách kuřete na plech. Pečte 25 minut, nebo dokud nebude maso hotové a zelenina měkká. Na závěr posypte nasekaným estragonem a podávej.