Jednoduchá večeře z jednoho plechu: Kuřecí stehna s javorovo-hořčičnou marinádou

Ingredience 

  • 60 ml čistého javorového sirupu z Kanady

  • 2 lžíce pikantní hnědé hořčice

  • 2 lžíce rozpuštěného másla

  • 1 lžička sladké papriky

  • 8 vykostěných kuřecích stehen bez kůže (cca 700 g)

  • 450 g malých červených brambor, rozpůlených

  • 450 g mrkve, oloupané a nakrájené na šikmé plátky (cca 1,5 cm)

  • 1 cibule, nakrájená (asi 1 hrnek)

  • 1/2 lžičky sušeného česneku (drceného nebo mletého – ideálně čerstvě umletého ve FinaMill)

  • Sůl dle chuti (ideálně čerstvě mletá)

  • Čerstvě mletý černý Kampotský pepř 

  • 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.

  2. V misce smíchejte javorový sirup, hořčici, máslo, papriku, česnek, sůl a pepř.

  3. Kuřecí stehna rozložte doprostřed velkého plechu a potřete je 2 lžícemi javorové směsi.

  4. V míse smíchejte brambory, mrkev a cibuli se zbylou javorovou marinádou, dokud nebudou rovnoměrně obalené.

  5. Zeleninu rozložte po stranách kuřete na plech.

  6. Pečte 25 minut, nebo dokud nebude maso hotové a zelenina měkká.

  7. Na závěr posypte nasekaným estragonem a podávej.